Mobil: 0744 / 438.578
+
Slide background

Pentru un viitor durabil!

Producem tamplarie PVC

Reduceti consumul de energie (protectie termica excelenta)

Cuprinde o gama extrem de larga si completa de profile din PVC in clasele A, B, C.

Personalizati-va constructia (puteti alege culoarea preferata pentru orice profil)

O paleta larga de solutii pentru realizarea tamplariei termoizolante, incluzand si accesoriile.

Aerisirea locuintelor

Scopul aerisirii incaperilor

Reducerea umiditatii aerului nu va mai fi mult timp singura cerinta impusa unei ventilatii moderne a incaperilor. Un schimb de aer continuu si suficient este extrem de important pentru locatarii unei cladiri. Pentru aceasta urmatoarele criterii trebuie sa fie indeplinite:

  • reglarea umiditatii aerului din incapere
  • inlocuirea aerului de respirat
  • eliminarea mirosurilor si substantelor daunatoare
  • reglarea temperaturii in spatiul interior
  • aductia aerului pentru instalatiile dependente de aerul din incapere

Moduri de aerisire
Se face o distinctie generala intre doua modalitati de aerisire:

Aerisirea naturala Aerisirea mecanica
Aerisirea prin rosturi Instalatii de aerisire
Aerisirea prin fereastra Instalatii de aerisire si aspiratie
Aerisirea prin puturi de ventilatie

 

Aerisirea prin fante

In cazul aerisirii prin fante, fereastra este deschisa numai intr-o anumita masura. La ferestrele oscilo-basculante standard se basculeaza, de regula, cerceveaua. Cu aerisirea prin fante se urmareste numai un schimb de aer conditionat; in consecinta, mentinerea in stare basculata pe durate indelungate este corelata cu pierderi de energie in sezonul rece. Din cauza racirii puternice a pervazului ferestrei, pericolul deteriorarilor prin condensarea vaporilor este si mai ridicat.

 

Aersirea completa

Cel mai eficient schimb al aerului din incapere este aerisirea completa. Cerceveaua ferestrei este deschisa complet si schimbul de aer are loc in decurs de 4 pana la 10 minute. In cazul ventilarii complete pierderile de energie sunt minime. Datorita faptului ca schimbul de aer se petrece foarte rapid nu are loc racirea partilor de cladire.

 

Aerisirea transversala

In cazul aerisirii transversale schimbul de aer are loc si mai rapid. Intr-un interval de 2-4 minute aerul din incapere este complet schimbat. In acest scop, toate ferestrele si usile trebuie deschide, astfel incat sa se formeze un curent de aer.

Un schimb regulat intre aerul din exterior si cel din interior constituie premisa pentru o clima placuta in incapere si pentru un confort sporit al locuintei.
De aceea pentru toate ferestrele GEALAN se poate monta optional sistemul automat de ventilatie GECCO (GEalanClima COntrol).